Soundtrackcity
Search
Close this search box.

Wie is wie

Medewerkers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

soundtrackcity-michiel-huijsman

Michiel Huijsman

Soundtrackcity Director
Zakelijke leiding

Michiel Huijsman is beeldend kunstenaar en onafhankelijk curator. Michiel vormt samen met Renate Zentschnig het directieteam van Soundtrackcity. Sinds 2009 is Michiel verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering van Soundtrackcity. Daarnaast is hij sinds 2017 samen met Justin Bennett curator van het Soundtrackcity project Sonic West.

Initiator van kunstprojecten
in de openbare ruimte

Voordat Michiel betrokken raakte bij Soundtrackcity initieerde hij als curator verschillende spraakmakende kunstprojecten in de openbare ruimte: Michiel was een van de oprichters van Wally openbaar kunstlicht, een legendarisch kunstenaarsinitiatief dat van 1996 tot 2002 iedere nacht een lichtbeeld van 7×14 meter projecteerde tegen een blinde gevel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. Na Wally O.K. realiseerde hij meer kunstprojecten in de publieke ruimte zoals InnerCityWally (2002) in de Amsterdamse binnenstad, Oehoe (2001) in het Vondelpark en Greenlight (2005) op het Damrak in opdracht van Gemeente Amsterdam, projectbureau Noord/Zuidlijn.

Lichtkunst

Michiel is auteur van Lichtkunstwerken als The White Tube (2007) in opdracht van Gemeente Zaandam, BuitenVerlicht (2012) voor de nacht van de Utrechtse buitenplaats in Zeist, Bunnik en De Bilt en Gloei! (2013) op Pakhuis Wilhelmina aan de Piet Heinkade.

soundtrackcity-renate-zentschnig

Renate Zentschnig

Soundtrackcity Director
Artistieke leiding

Renate Zentschnig is opgeleid als theaterwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 1992 actief als theatermaker. In 2004 behaalde ze haar Master bij Dasarts en werkt sindsdien als filmmaker/beeldend kunstenaar/geluidskunstenaar.

De grens tussen kunst en werkelijkheid

Haar producties waren steeds weer een nieuwe poging om het klassieke theater open te breken en het publiek te bewegen nieuwe verbindingen aan te gaan met de wereld buiten het theater. Haar projecten spelen met de grens tussen kunst en werkelijkheid en vonden meestal plaats op locatie. De spelers waren over het algemeen geen acteurs maar ‘echte mensen’ die vertelden over hun eigen leven.

Samenwerking met geluidskunstenaars

Sinds 2002 heeft ze een aantal soundwalks gemaakt in samenwerking met geluidskunstenaars als Justin Bennett en Evelien van den Broek. Ze ontdekte dat de soundwalk een relatief onontgonnen mediavorm is die nog veel ruimte biedt voor nieuwe experimenten. Ze wilde graag een structuur opzetten waarbinnen vakgenoten én collega’s uit andere disciplines gezamelijk werken aan soundwalks en daarvoor nieuwe vormen vinden. Het leek haar ook essentieel om tegelijkertijd voorwaarden te scheppen om de resultaten op een goede manier naar het publiek te brengen. Uit deze persoonlijke wens is in 2009 Soundtrackcity ontstaan.

1517583412456

Vivian Mac Gillavry

Projectcoördinator
Productieleiding Urban Sound Lab, Soundtrackcity

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

About.png

Medewerker 2

Projectcoördinator
Productieleiding ……….

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.