Soundtrackcity
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
8 jaar Urban Sound Lab in Zuid

8 jaar Urban Sound Lab in Zuid

8 jaar Urban Sound Lab in Zuid

In 2022 verscheen Deuren naar een gedeelde dimensie, acht jaar kunst in Amsterdam Zuid, uitgegeven door gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuid. In de publicatie worden 23 voorbeeld stellende projecten uitgelicht die tot stand kwamen in de beleidsperiode 2014-2022 toen Sebastiaan Capel verantwoordelijk was voor kunst en cultuur. Urban Sound Lab, het rondreizend co-creatieve project van Soundtrackcity is een van de projecten die aan bod komen in het boekje.

Kunstzinnige formats die mensen bewust maken van hun auditieve omgeving

We zijn er trots op dat we sinds 2017 (ook alweer 8 jaar geleden!) alle kans krijgen van het stadsdeel om met de bewoners van Zuid onze vernieuwende formats uit te werken in de publieke ruimte. Kunstzinnige formats die mensen bewust maken van hun auditieve omgeving en waarmee we onderzoeken hoe die gedeelde hoorbare ruimte het beste kan worden vormgegeven om een prettige en sociale buitenruimte te creëren.

Terugkijken om vooruit te komen

2024 is begonnen en dat betekent dat we het achtste jaar ingaan dat Soundtrackcity actief is in Amsterdam-Zuid met Urban Sound Lab. Het project heeft een lange adem en we kijken meestal vooruit, maar soms is het ook goed om een inventarisatie te maken van wat je hebt bereikt om daarna te kijken hoe je daarmee verder gaat. Daarom grijpen we deze mijlpaal aan om het komende jaar geregeld terug te kijken naar wat we hebben bereikt met Urban Sound Lab.

Meer nieuws