Wat is de akoestische waarde van de publieke ruimte?
Wat is de akoestische waarde van de publieke ruimte?
Soundtrackcity onderzoekt samen met het Centre for Urban Studies van de Universiteit van Amsterdam en een groep betrokken bewoners hoe stadsgeluid op een positieve manier kan bijdragen aan het verblijfsklimaat van de stad.
De eerste resultaten van dit onderzoeksproject zijn gepresenteerd op het seminar Geluid als Stadmaker in oktober 2017. Een seminar over ontwerpen met stadsgeluid dat Soundtrackcity in samenwerking met de UvA en de AhK (Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten). Sprekers uit binnen- en buitenland gaven vanuit verschillende invalshoeken een toelichting op het project.
Seminar sprekers; o.a. Trond Maag, Urbanist, Irene van Kamp, RIVM en Dr. ir. Annelies Jacobs, Maastricht University geven een toelichting op het project Crowdsourcing Mr. Visserplein. Beluister hier de videoregistraties.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Soundtrackcity en mis nooit meer onze laatste updates en aankondigingen.
Soundtrackcity onderzoekt geluid als fundamenteel onderdeel van de leefomgeving. Kunstenaars, bewoners en architecten werken samen aan concepten voor meerstemmige stedenbouw.
Nomadisch lab waarin stadsbewoners zelf onderzoeken hoe aandachtig luisteren kan bijdragen aan meer persoonlijk welzijn en een betere stadsplanning.
Een 4,5 jaar lang onderzoek naar het geluid van de publieke ruimte in Amsterdam West door bewoners en kunstenaars van Soundtrackcity. Presentatie in OBA De Hallen.
Interactief luisterkunstwerk faciliteert participatie en schept de voorwaarden om luisterervaringen in de stedelijke ruimte kritisch te onderzoeken.