Soundtrackcity
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mr. Visserplein

Crowdsourcing Mr. Visserplein

Wat is de akoestische waarde van de publieke ruimte?


Mr. Visserplein, Amsterdam - foto Schlijper

‘Sound as a resource, not as a waste’

Soundtrackcity onderzoekt samen met het Centre for Urban Studies van de Universiteit van Amsterdam en een groep betrokken bewoners hoe stadsgeluid op een positieve manier kan bijdragen aan het verblijfsklimaat van de stad.

Seminar Geluid als Stadmaker

De eerste resultaten van dit onderzoeksproject zijn gepresenteerd op het seminar Geluid als Stadmaker in oktober 2017. Een seminar over ontwerpen met stadsgeluid dat Soundtrackcity in samenwerking met de UvA en de AhK (Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten). Sprekers uit binnen- en buitenland gaven vanuit verschillende invalshoeken een toelichting op het project.

De sprekers: video compilaties

Seminar sprekers; o.a. Trond Maag, Urbanist, Irene van Kamp, RIVM en Dr. ir. Annelies Jacobs, Maastricht University geven een toelichting op het project Crowdsourcing Mr. Visserplein. Beluister hier de videoregistraties.

Agenda

Geluid als Stadmaker

Excursion and Talk ‘Geluid als Stadmaker’

Arcam, Prins Hendrikkade 600, A’dam — Mr. Visserplein
Met Ton Schaap (stedenbouwkundige Gemeente Amsterdam) en Michiel Huijsman (Soundtrackcity).
Geluid als Stadmaker
Arcam, Architectuurcentrum Amsterdam, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam
Dit onderzoek ‘Crowdsourcing Mr. Visserplein’ is een voorbeeldproject waarmee Soundtrackcity laat zien hoe een interdisciplinair team van burgers, geluidskunstenaars en architecten kan bijdragen aan

Nieuws