Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Audiowalk

Concert: Hoor de Jordaan (live)

Noorderkerk: Noordermarkt 48, Amsterdam
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.
Hoor de Jordaan – Live concert in de Noorderkerk

Hoor de Jordaan is een geluidswandeling door de Jordaan die vanaf 9 oktober beschikbaar is om te lopen. Eenmalig is deze ook live te horen met de musici en verteller zelf.
Wij gingen wij op zoek naar de overeenkomsten tussen omgevingsgeluiden en muziek. Hoe muzikaal zijn de geluiden uit ons dagelijks leven? Welk ritme kun je ontdekken? Welke muzikale tonen?

De marktgeluiden op de Noordermarkt, het carillon van de Westertoren, stemmen uit gezellig drukke cafés, de stilte van een hofje… Dat zijn alledaagse geluiden van de Jordaan. Die geluiden zijn inspiratie voor een nieuwe geluidswandeling door de Jordaan waarin soundscapes worden verweven met bekende klassieke muziekstukken en eigen improvisaties gespeeld door de musici Helena Basilova, Maya Fridman en Konstantyn Napolov. Schrijver en performer Margo van de Linde beschrijft de ziel van de buurt in teksten en korte scènes. Geluidskunstenaar Evelien van den Broek combineerde de geluidsopnames van de Jordaan, muziek en teksten met als resultaat een poëtische geluidswandeling door deze bijzondere Amsterdamse wijk.

Programma

o.a.
Aart Strootman   Obscure Atlas SG-3
I.Stravinsky uit: Sacre du Printemps
M. de Falla Asturiana, uit: Siete Canciones Populares
Improvisaties
Live concert04-11-2021, 20:15-21:30 Noorderkerk: Noordermarkt 48, Amsterdam Nederlands, Dutch JaTickets zijn te bestellen via de website van NoorderkerkconcertenOntwikkeld door Soundtrackcity in samenwerking met: Noorderkerkconcerten

Meer nieuws