Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Sonic West

Excursies geluiden opnemen in je buurt

OBA De Hallen
Sluit aan bij onze maandelijkse excursie ‘Geluiden opnemen in je buurt’. Lees hoe het werkt en doe ook mee!

Geluiden opnemen in je buurt

Benieuwd wat je met Sonic West kunt doen en wil je een keer kennis maken met het project? Sluit aan bij onze maandelijkse excursie geluiden opnemen in je buurt.


Wanneer zijn de excursies?

Donderdag 21 maart: Deze heb je gemist
Donderdag 25 april: Reserveer / Meer info
Donderdag 23 mei: Reserveer / Meer info
Donderdag 18 juli: Reserveer / Meer info

Sonic West heeft een app waarmee je direct een geluid kunt opnemen, er iets bij schrijven en uploaden naar de geluidskaart van de buurt. De geluiden en verhalen zijn te vinden in de app, én in het luisterkunstwerk in OBA De Hallen.


Kennis maken met Sonic Wes
t

Tijdens onze maandelijkse excursie ervaar je hoe dat precies in zijn werk gaat.


Wat gaan we doen?

We maken samen een wandeling rondom De Hallen en de Klinker en helpen je met zelf geluiden opnemen in je buurt. We maken gebruik van de app Sonic West die hiervoor speciaal is ontwikkeld. Met de app kun je je geluiden gelijk naar het kunstwerk versturen. Binnen een uur verschijnen ze voor iedereen zichtbaar op de kaart!
Heb je geen smartphone? Geen paniek! Je kunt van ons een geluidsopname apparaat lenen om mee aan de slag te gaan.


Luisterkunstwerk in OBA De Hallen

We brengen na afloop van de excursie een bezoek aan het luisterkunstwerk in OBA De Hallen om te kijken welke geluiden al in de buurt zijn verzameld. Het geluidskunstwerk biedt plaats aan drie mensen. Je kunt erin zitten en de geluiden op een digitale kaart aanklikken, waardoor ze gaan afspelen. De geluidsinstallatie is 3D, waardoor het lijkt of je zelf op de plek bent waar het geluid is opgenomen. Een bijzondere ervaring!