Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Algemeen

geluiden opnemen in je buurt

Gratis, wel graag reserveren[ MINIWORKSHOP Donderdag 21 maart, 11:00 De Klinker, Borgerstraat 45, 1053 PB Amsterdam Dutch Kom geluiden opnemen in je buurt Zoals

Gratis, wel graag reserveren[
MINIWORKSHOP
Donderdag 21 maart, 11:00
De Klinker, Borgerstraat 45,
1053 PB Amsterdam
Dutch
Kom geluiden opnemen in je buurt
Zoals je weet heeft Sonic West een app waarmee je direct een geluid op kunt nemen en naar de geluidskaart van de buurt kunnen uploaden. De geluiden en verhalen zijn te vinden in de app, én in het luisterkunstwerk in de OBA.
Kennis maken met Sonic West
Benieuwd waarom we dit doen en wil je een keer kennis maken met het project? 21 maart gaan wij samen met een aantal ouderen en jongeren samen naar het kunstwerk, om kennis te maken met het project en vervolgens samen geluiden in de buurt op te nemen. Deze activiteit is een leuke manier om met een andere generatie in contact te komen en om bovendien anders naar de buurt te luisteren.
Wat gaan we doen?
We verzamelen om 11.00 in De Klinker. Van daar uit gaan we naar het luisterkunstwerk in de OBA de Hallen om te kijken welke geluiden de buurt al heeft verzameld.
Het geluidsobject geeft een heel bijzondere ervaring, je kunt erin zitten en de geluiden op een kaartje aanklikken, waardoor ze gaan afspelen.
De geluidsinstallatie is 3D, waardoor het lijkt of je zelf op de plek bent waar het geluid is opgenomen. Een bijzondere ervaring!

Tenslotte maken we samen een wandeling rondom De Hallen en de Klinker en gaan we zelf geluiden opnemen in je buurt. We maken gebruik van de app Sonic West die speciaal is ontwikkeld om je de mogelijkheid te geven zelfstandig geluiden te verzamelen met je smartphone. De geluiden kunnen gelijk naar het kunstwerk worden verstuurd en verschijnen dan voor iedereen zichtbaar op de kaart.
Reserveer
Wij zijn erg benieuwd naar welke geluiden jij typisch vindt voor deze buurt!
Deze activiteit duurt ongeveer een uur. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen, reserveer svp. via info@soundtrackcity.nl