Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Guided Walk

Wandeling: ‘Geluiden en verhalen uit de Diamantbuurt’

CC Amstel, Amsterdam
5 euro contant betalen (gratis voor buurtbewoners) ‘Geluiden en Verhalen uit de Diamantbuurt’ Zondag 29 september tussen 12.00 – 13.00 Tolstraat 182 Nederlands Heb

5 euro contant betalen (gratis voor buurtbewoners)
‘Geluiden en Verhalen uit de Diamantbuurt’
Zondag 29 september tussen 12.00 – 13.00
Tolstraat 182
Nederlands
Heb jij de geluidswandeling ‘Geluiden en Verhalen uit de Diamantbuurt’ nog niet gelopen?
En vind je het leuk om dit in groepsverband te doen?
Dan is dit je kans! Leuk weetje…..bewoners uit de Diamantbuurt mogen de wandeling helemaal gratis lopen!

Geluiden en verhalen uit de Diamantbuurt

De eerste geluidswandeling van Urban Sound Lab is gemaakt in samenwerking met bewoners uit de Diamantbuurt. Hun persoonlijke geluiden en geluidsverhalen binnens- en buitenshuis zijn te horen in deze wandeling.

Hoe klinkt de Amsterdamse Diamantbuurt? Welke geluiden zijn er te horen in de straten, op de pleinen en in de huizen?
Met een koptelefoon, een geluidsspeler en een plattegrond maak je een geluidsreis door de buurt. Bewoners vertellen je over de geluiden en klanken die ze dagelijks horen. Wat is het eerste dat ze horen als ze ’s ochtends wakker worden? Welke straat klinkt het mooist? Welk geluiden maken dat ze zich thuis voelen? Wat is hun lievelingsgeluid? Zijn er vervelende geluiden? Welke geluiden zouden ze niet willen missen?

Urban Sound Lab onderzoekt drie jaar lang samen met bewoners en kunstenaars uit verschillende disciplines de geluidsomgeving van Amsterdam Zuid. Gewapend met een geluidsrecorder spraken de kunstenaars van Urban Sound Lab met buurtbewoners -van piepjong tot oeroud- over hun omgevingsgeluiden.
Een bonte verzameling klanken, stemmen en verhalen is nu samengesmeed tot een prachtige geluidswandeling door de Diamantbuurt. Wandel mee en ontdek de persoonlijke geluidswereld van de bewoners. Zit er muziek in de buurt? Zijn er geluiden die iedereen hoort? Wat horen mensen die ’s nachts wakker zijn?

Ontdek de Diamantbuurt op een nieuwe manier en luister naar de partituur van klanken, stemmen en verhalen van deze bijzondere buurt.