Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Algemeen

Luister- en schrijfworkshopreeks

[Gratis! Workshopreeks #2 Dinsdag 23 april om 14.00 uur Nederlands Wandelen, luisteren, schrijven Tijdens deze workshopreeks van Urban Sound Lab leer je om met

[Gratis!
Workshopreeks #2
Dinsdag 23 april om 14.00 uur
Nederlands
Wandelen, luisteren, schrijven

Tijdens deze workshopreeks van Urban Sound Lab leer je om met andere oren naar jouw omgeving te luisteren. Je onderzoekt de relatie die je hebt met de geluiden in je omgeving en schrijft een tekst, gedicht of lied naar aanleiding van deze geluiden.

Eerste workshop, de buurt in

In de eerste workshop ga je onder begeleiding van geluidsexperts op pad door de buurt, op zoek naar de geluiden die jouw leefomgeving typeren. Door middel van luisteroefeningen worden je oren gesensibiliseerd. Je krijgt een eenvoudig opnameapparaatje mee naar huis om je persoonlijke geluidsomgeving op te nemen.

Tweede workshop, onderzoek je geluiden

In de tweede workshop ga je met je persoonlijke geluiden aan de slag en onderzoek je waarom deze geluiden belangrijk voor je zijn. Waarom vind je ze prettig of juist irritant of storend?

Derde workshop, schrijfworkshop

In de schrijfworkshop ga je samen met een schrijver van Urban Sound Lab een korte tekst/ gedicht, scène, lied of rap schrijven naar aanleiding van je geluiden. De verzamelde geluiden en verhalen worden gepresenteerd tijdens een radioshow in het theater in de buurt, CC Amstel op 24 mei 2019.

In deze workshopreeks werken ouderen samen aan hun persoonlijke geluidsverhalen en smeden deze samen tot een spannende soundmix van geluiden en verhalen. Deze workshopreeks is onderdeel van de Urban Sound Lab. Dit is het rondreizend laboratorium van Soundtrackcity en onderzoekt drie jaar lang samen met bewoners en kunstenaars uit verschillende disciplines de geluidsomgeving van Amsterdam.

Aanmelden

Iedere workshop duurt ongeveer 2 uur en de data zijn als volgt:
Workshop 1:dinsdag 23 april om 14.00
Workshop 2: woensdag 24 april om 14.00
Workshop 3: wordt nog ingepland

Er is ruimte voor 10 deelnemers.
Locatie: krijg je te horen bij aanmelding.
Deelname is gratis.

Let op: je schrijft je in voor de gehele workshopreeks, je kunt niet meedoen aan een of twee workshops. Ben je nieuwsgierig geraakt? Meld je dan aan via info@urbansoundlab.nl.