Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Algemeen

Luisteravond #1

Geluid en geluidsverhalen uit De Pijp Theater CC Amstel, Cullinanplein 1, Amsterdam
Luisteravond #1 Vrijdag 23 november om 20.00 uur CC Amstel, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam Nederlands Luisteravond met geluid en geluidsverhalen uit De Pijp

Luisteravond #1
Vrijdag 23 november om 20.00 uur
CC Amstel, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam
Nederlands

Luisteravond met geluid en geluidsverhalen uit De Pijp

De eerste luisteravond van Urban Sound Lab had de vorm van een Live Radioshow en was een groot succes. De zaal in CC Amstel was tweemaal uitverkocht. De volgende luisteravond doen we in een grotere zaal!

Tijdens deze avond luisterden we naar geluiden en verhalen van bewoners van De Pijp. Het was een Live Radioshow van klanken en stemmen waarbij alle verzamelde geluiden en verhalen werden afgespeeld en voorgelezen. Alles gemixt en gematcht met interviews met jongeren en ouderen uit Zuid.

De stad beter begrijpen

De afgelopen negen maanden hebben bewoners van De Pijp geluiden verzameld en verhalen geschreven over wat ze in hun buurt hebben gehoord, als antwoord op de vraag: ‘Hoe klinkt mijn stad?’

Vervolgens onderzoeken ze samen met kunstenaar van Soundtrackcity in het Urban Sound Lab of geluiden ons helpen het leven in de stad beter te begrijpen.

Live Radioshow gepresenteerd door Marjolein Frijling

Presentator Marjolein Frijling ging met het publiek op zoek naar verborgen verhalen en de betekenis van geluid voor stadsbewoners. Bewoners van De Pijp kwamen uitgebreid aan het woord. Aan welke geluiden zijn ze gehecht, welke geluiden missen ze? Welke geluid horen ze liever niet? Luisteren jongeren anders dan ouderen? En, wat betekenen al die verzamelde geluiden voor de buurt en de bewoners? Het publiek luisterde aandachtig en ging in discussie.

Het was een enerverende avond. Je kunt de show in twee delen terugluisteren op de soundcloud van Soundtrackcity.

Met dank aan Pomme Willemse, Max van der Wal, Niels de Bakker, Renate Zentschnig, Floortje Schouten, Michiel Huijsman, Marjolein Frijling, Arno Narain, De Pijp by Lex, Eva Schneider, CC Amstel en alle buurtbewoners die ons een inkijkje gaven in hun geluidswereld.

Luisteravond is onderdeel van URBAN SOUND LAB, een project in Amsterdam-Zuid van Soundtrackcity.