Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Algemeen

Maak je eigen podcast met Sonic West

Workshopreeks Sonic West zondag 28 juni, zaterdag 5 september en donderdag 8 oktober 2020, 17:00 – 19:30 uur. OBA De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10, 1053 RT Amsterdam English, Dutch Neem contact op

Maak je eigen podcast: Hoe klinkt Oud West?

Heb jij wel eens goed geluisterd naar de geluiden van het historische Wilhelmina Gasthuis terrein? In de workshopreeks ‘Maak je eigen podcast’ leer je onder begeleiding van specialisten van Soundtrackcity en Podcastnetwerk je eigen unieke podcast aflevering maken over jouw mooiste, gekste, vrolijkste of drukste geluidservaringen op het Wilhelmina Gasthuis terrein.
Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop ga je op pad om geluiden op te nemen, je gaat een voice-over inspreken en vervolgens leer je het materiaal te monteren tot een mooie podcast aflevering.
In de tweede workshop maak je kennis met het gebruik van verschillende microfoons. Je leert hoe je je aflevering deelt met de buurt op de Sonic West online geluidskaart. In de derde workshop leer je tenslotte hoe jij je podcast online zet en publiceert op de verschillende podcastplatforms.

Wanneer is het en wat zijn de kosten?

De workshop wordt drie keer gegeven. Op zondag 28 juni, zaterdag 5 september en donderdag 24 september. Je kunt er voor kiezen om alleen naar één van de workshops te komen. Ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je meer tijd en aandacht besteden aan het maken van jouw eigen aflevering? Dan is het aan te raden om aan alle drie de workshops mee te doen.

De kosten zijn 5 euro p.p. per workshop. Alle drie workshops 15 euro p.p. 

Om je reservering definitief te maken maak je bijdrage over naar
IBAN: NL97 TRIO 0777 9295 62
tnv. Stichting Soundtrackcities, Amsterdam

Professionals

Elke keer zal er een andere professional aanwezig zijn die handige tips en tricks deelt, verdiepende informatie geeft en vertelt over eigen ervaringen met het maken van een podcast. Maak kennis met:

Klinkt dit als muziek in je oren? Meld je dan snel aan!

Inhoud per workshop

Eerste workshop
Tijdens de eerste workshop op zondag 28 juni, maken we kennis met het medium podcast. Er zal een introductie gegeven worden waarna we snel aan de slag kunnen.

We beginnen met het verzamelen van materiaal. Iedereen krijgt opname apparatuur van Sonic West om daarmee geluidsopnames te maken op het Wilhelmina Gasthuis terrein. Als het geluidsmateriaal verzameld is, kan het monteren beginnen! Met behulp van professionals van Sonic West maak jij je eigen podcastaflevering. Je mag zelf de inhoud, lengte en creativiteit bepalen. Tijdens de eerste workshop zal geluidskunstenaar Mayke Haringhuizen te gast zijn. Zij zal vertellen over haar ervaring met het maken van een podcast, ook zal ze ons uitleggen hoe je het beste omgevingsgeluiden kunt opnemen. Voor Sonic West gaat zij vaak op pad om geluiden in Oud-West vast te leggen.

Tweede workshop
Tijdens de tweede workshop  maken we kennis met het medium podcast. Er zal een introductie gegeven worden waarna we snel aan de slag kunnen.

We beginnen met het verzamelen van materiaal. Iedereen krijgt opname apparatuur van Sonic West om daarmee geluidsopnames te maken op het Wilhelmina Gasthuis terrein. Als het geluidsmateriaal verzameld is, kan het monteren beginnen! Met behulp van professionals van Sonic West maak jij je eigen podcastaflevering. Je mag zelf de inhoud, lengte en creativiteit bepalen. Heb jij wel eens gehoord van ultrasoon geluid? Michiel Huijsman van Soundtrackcity laat je hiermee kennis maken tijdens de tweede workshop. Hij zal je leren over het opnemen van 3D geluid, met contactmicrofoons, onderwatermicrofoons en microfoons om electromagnetische straling hoorbaar te maken. Ook binaural opnemen wordt gedemonstreerd.

Derde workshop
Tijdens de derde workshop maken we kennis met het medium podcast. Er zal een introductie gegeven worden waarna we snel aan de slag kunnen.

We beginnen met het verzamelen van materiaal. Iedereen krijgt opname apparatuur van Sonic West om daarmee geluidsopnames te maken op het Wilhelmina Gasthuis terrein. Als het geluidsmateriaal verzameld is, kan het monteren beginnen! Met behulp van professionals van Sonic West maak jij je eigen podcastaflevering. Je mag zelf de inhoud, lengte en creativiteit bepalen. In deze laatste workshop zal Lieven Heeremans van de stichting Podcastnetwerk je leren hoe jij je podcast online zet en publiceert op de verschillende podcastplatforms.

Met vriendelijke groet, Michiel en Romy
Team Sonic West

Uitgelicht