Soundtrackcity
Search
Close this search box.
Algemeen

Onthulling Sonic West Luisterobject

OBA De Hallen, Amsterdam vanaf 14 september gratis te bezoeken tijdens openingstijden
Onthulling door Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter West, is donderdag 13 september, 17.30 in Leescafé Belcampo, Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam.

Onthulling Sonic West luisterobject
Donderdag 13 september 2018, 17.30
OBA De Hallen, Amsterdam
Dutch
Onthulling kunstwerk SONIC WEST
Welkom op de feestelijke onthulling van het kunstwerk SONIC WEST in OBA De Hallen. De onthulling door Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter West, is donderdag 13 september, 17.30 in Leescafé Belcampo, Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam.
SONIC WEST is een sculptuur waarin je plaats kunt nemen en die het geluid van Amsterdam-West laat horen.

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). Met behulp van de speciaal voor dit doel door Soundtrackcity ontwikkelde ‘Sonic West’-app heeft de groep het afgelopen jaar persoonlijke geluidsimpressies verzameld die zijn te beluisteren in het kunstwerk.

Het interactieve kunstwerk is ontworpen door kunstenaars Michiel Huijsman en Justin Bennett en krijgt na 13 september een belangrijke functie in de meerjarige programmering van OBA en Soundtrackcity.
Levend archief
Voor SONIC WEST verkennen de komende vier jaar jaarlijks wisselende teams van geluidskunstenaars, componisten en buurtbewoners de omgeving rond de Hallen. De verzameling geluiden in het object groeit en vormt een levend archief, gebaseerd op de persoonlijke geluidsimpressies van Amsterdammers.
Luisteren naar de stad
Doel van SONIC WEST is om de verbondenheid en betrokkenheid van Amsterdammers bij hun directe leefomgeving te verdiepen door te luisteren naar geluid. Via hun eigen zintuigelijke ervaring buigen buurtbewoners zich over vragen als: ‘Van wie is deze stad?’, ‘Wat maakt mijn stad leefbaar?’, ‘Hoe wil ik dat mijn omgeving klinkt in de toekomst?’ en: ‘Wat kan ik daaraan zelf bijdragen?’
Programma
• Welkom door Ine van der Meer, sectormanager OBA.
• Erica Schoen, senior beleidsmedewerker OBA vertelt over opdrachtgeverschap en het ontstaan van SONIC WEST.
• Onthulling door Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter West.
• Michiel Huijsman en Justin Bennett geven een toelichting op het kunstwerk.
• Aansluitend: borrel en gelegenheid SONIC WEST te beleven.

We hopen je te verwelkomen op 13 september.

* vanaf 14 september gratis te bezoeken tijdens openingstijden