De geluidswandelingen van Soundtrackcity zijn ontwikkeld door teams van geluidskunstenaars, beeldend kunstenaars, musici, theater- en filmmakers. Zij maken het onzichtbare voelbaar, prikkelen je verbeelding en zorgen voor een ontroerende ervaring die je niet licht vergeet.

Het begon allemaal in 2009 met een serie van 8 wandelingen die samen een veelvormige impressie geven van de verborgen kanten van de stad Amsterdam. In de afgelopen jaren zijn er 20 wandelingen bijgekomen. In Amsterdam, Rotterdam, Istanbul, Vlieland en elders. De wandelingen zijn heel verschillend en er is veel om uit te kiezen.

Deze website is er om je te helpen kiezen. Je kunt filteren met tags als #LocalVoices #OnlySound #Play and #BeyondCityLimits. Als je een keuze hebt gemaakt kun je direct door naar onze app om de soundtrack voor de wandeling binnen te halen. Zowel de app als de wandelingen zijn gratis. Vraag niet hoe het kan!

Zorg voor een goede koptelefoon, de audio is van superkwaliteit, dat wil je niet missen. En kies een koptelefoon die het omgevingsgeluid doorlaat. Het gaat om de mix!

Participatieve Buurtprojecten

Soundtrackcity heeft zich sinds 2009 ontwikkeld van curatorencollectief tot artistiek onderzoeksbureau dat zich richt op de sociale, politieke en cultureel-maatschappelijke betekenis van geluid in steden. In samenwerking met stadsbewoners en professionals uit verschillende vakgebieden ontwikkelt Soundtrackcity unieke projecten om nieuwe onderzoeksmethoden uit te testen en gezamenlijk nieuwe manieren van luisteren naar de stad in praktijk te brengen. De actuele buurtprojecten zijn: Sonic West, Crowdsourcing Mr. Visserplein en Urban Sound Lab.

Aanbod voor professionals

Soundtrackcity wil de maatschappelijke waarde van geluid in de stedelijke leefomgeving breed onder de aandacht te brengen. Tot nog toe wordt er over stedelijk geluid hoofdzakelijk gesproken in termen van overlast. Terwijl je ook kunt ontwerpen met geluid en een welluidende leefomgeving de gezondheid en het gemoed van iedereen ten goede komt. Speciaal voor professionals heeft Soundtrackcity een aanbod ontwikkeld om de inzet van geluid en luisteren binnen de architectuur en stedenbouw op een hoger plan te tillen.

[English]

Audio walks made by artists in Dutch cities and abroad. All audio walks are Free. Listen up and walk with us.

Soundtrackcity is an artists initiative founded in 2009 by Renate Zentschnig and Michiel Huijsman. The organization has developed from a curatorial collective producing sound art in public space to a participatory and artistic research agency that focuses on the social, political and cultural aspects of sonic urban environments. At the moment Soundtrackcity is involved in three research projects, each developed together with different groups of people in Amsterdam: Sonic West, Crowdsourcing Mr. Visserplein and Urban Sound Lab.