Soundtrackcity
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Teaser: Podcast DE STAD IS VAN ONS

In coronatijd maakten we bij Soundtrackcity een podcast. Die is nu bijna klaar.

De stad is van ons, zeven virtuele luistertochten door de stad onder lockdown
In de podcast De Stad is van ons vertellen stadsbewoners over hun geluidservaringen tijdens de lockdown. Van de ene op de ander dag moeten ze zich verhouden tot een stad die totaal anders klinkt dan voorheen. Minder mensen op straat, winkels, horeca en scholen dicht. Het verkeer is minimaal, er komen nauwelijks vliegtuigen over en waar zijn al die toeristen gebleven? De stad zingt noodgedwongen een toontje lager. Hoe ervaren stedelingen dat? Wat vinden ze prettig, wat onaangenaam, wat bedreigend en wat missen ze?

Ruimte voor luisteren
In een stad die plotseling tot stilstand komt onstaat ook ruimte. Ruimte om te luisteren hoe de stad nu ‘tikt’ en ruimte om na te denken of de manier waarop we tot voor kort steden hebben ingericht en gebruikt wel geschikt is voor hoe we in de toekomst willen samenleven. De bewoners die aan het woord komen in ‘De Stad is van ons’ gebruiken deze denkruimte om hardop te speculeren over de toekomst van hun stad, elk vanuit hun eigen expertise en positie in de stad. Vertrekkend vanuit hun actuele geluidservaringen komen zij tot verrassende vergezichten die misschien dichterbij liggen dan gedacht. Wie alle zeven afleveringen van ‘De Stad is van ons’ beluistert heeft een blauwdruk voor de stad van de toekomst in handen.

De podcast De Stad is van ons wordt vanaf medio juni wekelijks gepubliceerd. Beluister hier alvast de teaser.

 

 

De Stad is van ons is tot stand gekomen met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds.