Soundtrackcity
Search
Close this search box.

Sonic West: Release Binnentuinklanken

Omsloten binnentuinen

Binnentuinklanken is een project over het geluid van Amsterdam Oud-West. In deze multiculturele wijk, met drukke straten en de Ten Katemarkt, zijn vele gemeenschappelijke-private tuinen te vinden. Voor de meeste mensen liggen deze binnentuinen verscholen, omsloten door de bouwblokken. Dit project had als doel deze stedelijke ruimte te verkennen en hoorbaar te maken. enkele binnentuinen zijn door Mayke Haringhuizen en Fani Konstantinidou gedetailleerd verkend en ze hebben een bijzonder geluidskunstwerk weten te creëren van deze oases in een van de dichtst bevolkte buurten van Amsterdam. In het kader van hun residency hebben Mayke Haringhuizen en Fani Konstantinidou in 2019 en 2020 geluidswandelingen georganiseerd, buurtbewoners geïnterviewd en muziek gecomponeerd. Drie binnentuinen zijn door Mayke en Fani specifiek verkend:

• Binnentuin achter de Borgerstraat/Ten Kateplein: een voor publiek gesloten gemeenschappelijke tuin, onderhouden door de gemeente.
• Het Johannapark: een gemeenschappelijke tuin, ontworpen en onderhouden door een bewonersvereniging, open voor publiek op afspraak.
• Natuurtuin Slatuinen: een openbare tuin met unieke flora en fauna, op bepaalde dagen/tijden geopend voor publiek.

Voor meer informatie, zie binnentuinklanken