Geheimen van de Grachten

Deze bijzondere wandeling neemt je 93 minuten lang mee op een geluidsreis door heden, verleden en toekomst van het wereldberoemde stukje Amsterdam (UNESCO Werelderfgoedlijst) dat grachtengordel heet.
Geluidswandeling, Nederlands.
5 km, ± 93 minuten. Amsterdam.
Gratis

Not yet available in the App

Not yet available in the App

Download or open in App

BESCHRIJVING
Een geluidswandeling ontworpen rond de verhalen die rondzingen over de grachten van de hoofdstad. Geheimzinnige grachtengeluiden zijn vervlochten met opmerkelijke ooggetuigenverslagen van bewoners. Je hoort herinneringen van ex-krakers uit het roemruchte pand De Groote Keyser, poëtische observaties over de Amsterdamse grachtenboom – de iep – en kritische overwegingen over het Amsterdamse slavernijverleden. Een stadsbioloog deelt verrassende feiten over het gevarieerde dieren- en plantenleven rondom de grachten en een schrijver blikt vooruit en schetst de toekomst van de grachtengordel.

Van Museum Geelvinck aan de Keizersgracht tot aan de intieme Herenmarkt bij de Brouwersgracht. De tour brengt sounddesign, documentaire verslaggeving en je eigen fantasie samen, waardoor je kijk op de Amsterdamse grachten volledig zal veranderen.

 

START
Museum Geelvinck
Keizersgracht 633
1017 DS, Amsterdam
Noord-Holland, NL

 

KAART

 

TRACKS
Track 1. Museum Geelvinck
Track 2. Bij de Amstel
Track 3. Hoek Keizersgracht/Berenstraat
Track 4. Hoek Reestraat/Prinsengracht
Track 5. Hoek Keizersgracht/Leliegracht

 

CREDITS
Gemaakt in 2013 door geluidskunstenaar Justin Bennett en theatermaker Renate Zentschnig.