Het Einde van de Wereld

Het ruige verleden van het Oostelijk Havengebied lijkt lang voorbij. Krakers hebben plaatsgemaakt voor een creatieve klasse, die professioneel werkt aan een nieuwe samenleving. Hoe pakt deze verandering uit?
Geluidswandeling, Nederlands.
4 km, ± 75 min. Amsterdam.
Gratis

Not yet available in the App

Not yet available in the App

Download or open in App

BESCHRIJVING
Het Oostelijk Havengebied is het resultaat van een roerige en ingrijpende metamorfose. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was hier een drukke zee- en Rijnhaven, in de jaren ’80 was het een vrijplaats voor krakers en stadsnomaden. Na een ingrijpende stadsvernieuwing in de jaren ‘90 is het nu een toonaangevend stuk stad. De buurt is strak ingericht, dicht bebouwd en ligt er opgeruimd bij. Er wonen meer mensen per vierkante meter dan in enig andere buurt van Amsterdam. En met veel genoegen; de buurt is erg populair als woonplek.
Het ruige verleden lijkt lang voorbij. De krakers hebben plaatsgemaakt voor een creatieve klasse, die professioneel werkt aan een nieuwe samenleving. Is het een geslaagd experiment of de zoveelste vertrutting van een ooit zo spannende rafelrand van stad? Ga mee op zoek naar sporen, verhalen en opinies van de oorspronkelijke bewoners en kolonisten.

START
Lloyd Hotel
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam

KAART

TRACKS
Track 1. Op de brug
Track 2. Lloyd geschiedenis
Track 3. Slingerpad
Track 4. Pakhuizen
Track 5. Einde van de wereld
Track 6. Blauwe poort
Track 7. Kraan
Track 8. Verre reis
Track 9. Twintig meter
Track 10. Steeg
Track 11. Kraken
Track 12. Kapiteinshuizen
Track 13. Havenbekkens
Track 14. Zeemansvrouwen
Track 15. Ontsmettingsgebouw
Track 16. Gure eilanden
Track 17. Uw gids

CREDITS
Gemaakt in 2009 door Mechtild Prins en Wim Conradi.