Ticket to Istanbul (NL)

In Amsterdam nemen duizenden mensen dagelijks het pontje over het IJ. Tegelijkertijd gaan stedelingen in Istanbul aan boord van één van de vele veerboten over de Bosporus.
Geluidswandeling, Nederlands.
5 km, ± 57 min. Amsterdam.
Gratis

Not yet available in the App

Not yet available in the App

Download or open in App

BESCHRIJVING
In Amsterdam nemen duizenden mensen dagelijks het pontje over het IJ. Tegelijkertijd gaan stedelingen in Istanbul aan boord van één van de vele veerboten over de Bosporus om van het Aziatische naar het Europese deel van de stad te komen. Tijdens de geluidswandeling ga je mee het water op, op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen deze twee wereldsteden.

Voor veel passagiers is het IJ of de Bosporus geen waterscheiding maar juist een verbindend element tussen geografisch gescheiden delen van hun leven. Werk en thuis; studie en uitgaan; kinderen naar school of inkopen doen. De oversteek is voor hen een moment van rust in hun dagelijkse stedelijke routine. Even de gelegenheid om over het water te staren of weg te dromen naar verre kusten.

Vaar met hen mee en laat je meevoeren door de bijzondere soundtrack. Terwijl je luistert verandert het IJ gaandeweg in de Bosporus. Als je aan land stapt waan je je Istanbul. De wandeling eindigt op het Beursplein in Amsterdam-Centrum.

 

De overgang naar de Turkse hoofdstad is magisch.
VN, vier sterren

 

START
Atatürk monument
Atatürk, 1033 DA Amsterdam-Noord

 

KAART

 

TRACKS
Track 1. Atatürk naar NDSM-Werf, 21:52 min.
Track 2. Op de pont, 13:48 min.
Track 3. Centraal Station naar Beursplein, 23:37 min.

 

CREDITS
Gemaakt in 20128 door Justin Bennett en Renate Zentschnig.
Co-productie CUMA, Istanbul.

 

RECENSIE