Van Zeehelden, Veem en Toekomstmuziek

Deze wandeling volgt de veranderingen in de buurt sinds 2007. Niet alleen de buurt is veranderd, ook de beleving en het leven van de vertellers die je onderweg tegenkomt veranderen voortdurend.
Geluidswandeling, Nederlands.
3 km, ± 91 min. Amsterdam.
Gratis

Not yet available in the App

Not yet available in the App

Download or open in App

BESCHRIJVING
Een stad als Amsterdam is continue in beweging, niets blijft lang hetzelfde. De wandeling Van Zeehelden, Veem en Toekomstmuziek gaat over deze verandering. Eva, een meisje van 13 jaar gidst de wandelaar door de Amsterdamse Spaarndammerbuurt, de Zeeheldenbuurt, de Zandhoek en door Werkgebouw Het Veem (geopend tijdens kantooruren).

Eva, de gids uit 2007 is in 2014 een knappe jonge studente van 20 jaar. In de vernieuwde wandeling neemt Eva je mee op een muzikale wandeltocht over grootstedelijke verandering in een overzichtelijk buurtje.

Aan het woord komen oude en nieuwe bewoners van de Zeeheldenbuurt, kunstenaars uit Het Veem, bewoners van de graansilo, schippers, architecten, winkeliers en kinderen. Ze vertellen over hun dromen en heden, verleden en toekomst van de buurt waarin ze wonen en werken. Er wordt stilgestaan bij stedebouwkundige, sociale en individuele veranderingen die in de buurt spelen of die in het recente verleden zijn afgerond. Sinds de première van de geluidswandeling in 2007 heeft de tijd niet stilgestaan. Niet alleen de buurt is ingrijpend veranderd, ook de beleving en het leven van de vertellers zijn veranderd.

 

START
OBA Spaarndammerbuurt
Spaarndammerstraat 490
1013 SZ Amsterdam

 

KAART

 

TRACKS
Track 01. Hallo, Ik ben Eva
Track 02. Zie je in grote letters
Track 03. Het Veem
Track 04. Houtmankade
Track 05. Zoutkeetsplein-Barentszplein
Track 06. Pleintje zonder naam
Track 07. Barentszplein-Zandhoek
Track 08. Zandhoek-Stenen Hoofd
Track 09. Van Diemenstraat
Track 10. Soms klopt je hart snel, soms langzaam

 

CREDITS
Gemaakt in 2014 door Renate Zentschnig en Evelien van den Broek