Waterlanders

In deze geluidswandeling word je meegenomen door het water van de Vecht op een theatrale ontdekkingsreis langs de Stelling van Amsterdam.
Geluidswandeling, Nederlands.
5 km, ± 60 min. Weesp.
Gratis

Not yet available in the App

Not yet available in the App

Download or open in App

BESCHRIJVING
Het water van de Vecht is een vrouwelijk personage dat je toespreekt en je meeneemt om het landschap te ervaren op een nieuwe, persoonlijke en intense manier. Je loopt van Fort aan de Ossenmarkt in Weesp naar Fort Uitermeer, langs een mooi stukje van de Stelling van Amsterdam.

De Stelling van Amsterdam is een oude verdedigingslinie die in een cirkel rond Amsterdam ligt. De Stelling is tussen 1880 en 1914 aangelegd. Het idee achter de Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft. Met een ingenieus systeem kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand op afstand werd gehouden. Er is nooit slag geleverd rond de Stelling, maar nog tot 1963 gold de zgn. ‘Kringenwet’ die er voor heeft gezorgd dat het Hollands landschap ter plaatse relatief open is gebleven. Laat je meevoeren door het water en ontdek de onbekende tussenruimte van de Stelling van Amsterdam.

 

“Regelrecht erotische ervaring.”
Gooi en Eemlander

 

START
Fort aan de Ossenmarkt
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp

 

KAART

 

TRACKS
Intro A. Introductie, historische context & praktische info
Intro B. Beginpunt van de wandeling
Track 1. Landmens
Track 2. Uitdijen
Track 3. Verkoelen zal ik je
Track 4. Stormvloed
Track 5. Waterland

 

CREDITS
Gemaakt in 2008 door Judith Hofland en Anne Wellmer.
Co-productie Provincie Noord-Holland.